How to boost skin collagen naturally

Alla vet att näring är viktigt för hudens hälsa och att det är viktigt att förebygga näringsbrister.

Men vad gör näringsämnen egentligen?


Tja, olika näringsämnen behövs för många viktiga processer runtom i kroppen.

Om vi ​​inte får i oss tillräckligt med näringsämnen från vår kost kan kroppen inte göra sitt jobb ordentligt.

Här är några exempel på viktiga funktioner och processer som näringsämnen behövs för:

De enzymatiska processer ansvariga för att bilda strukturer som kollagen och nya hudceller kräver näringsämnen som C-vitamin, zink och koppar. Dessa vitaminer och mineraler gör det möjligt för viktiga enzymer att utföra dessa processer.

Vissa näringsämnen, inklusive A- och C-vitamin samt olika fytonäringsämnen, aktiverar gener som är involverade i kollagenbildningen. Och detta är något vi vill ha!!

Många näringsämnen fungerar som antioxidanter och spelar en viktig roll för att skydda celler och vävnader i huden från fria radikaler och oxidativ stress. Några exempel är A-, C- och E-vitamin, fytonäringsämnen, selen och många fler.

Celler behöver näringsämnen för att omvandla mat till energi, en process som är nödvändig för deras överlevnad, inklusive hudceller.

Näringsämnen, som omega-3-fettsyror, D-vitamin, zink och kurkumin har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att reglera inflammation genom att signalera till immuncellerna att öka eller minska utsöndringen av inflammatoriska ämnen, så kallade cykiner.

Näringsämnen behövs för underhålls- och reparationsprocesser, såsom DNA-reparation och restaurering av skadade celler och strukturer. Magnesium är ett viktigt exempel. Otillräckliga magnesiumnivåer prioriterar omedelbara överlevnadsprocesser, vilket äventyrar reparationsprocesser som behövs för långsiktig överlevnad.

Näringsämnen, som t.ex. fettsyror och protein, används som strukturella byggstenar för hudceller, kollagen och andra hudproteiner. Visste du att alla cellmembran i kroppen består av fettsyror?

Fiber och fytonäringsämnen fungera som bränsle för tarmbakterierna. A frisk tarm är avgörande för en frisk hud, via the gut-skin-connection.

Då är det inte konstigt att dålig kost och näringsbrister kan påverka vår hälsa och vårt utseende! Om dessa viktiga näringsämnen saknas kan kroppen inte göra sitt jobb ordentligt. Detta kan resultera i dålig hudhälsa och andra, några allvarligare, symtom.

Se till att du får i dig tillräckligt med näringsämnen för att stödja din hud och din allmänna hälsa!

Vill du lära dig hur du kan stärka och skydda

din hud med kost och näring? Boka din plats på min onlinekurs idag.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *