Om Nutrition Matters Skin

Hej och välkommen till Nutrition Matters Skin!

Kul att du hittat hit! Jag som driver Nutrition Matters Skin heter Lina Åhlén och jobbar som kursledare, föreläsare, kostrådgivare och skribent inom kost- och hälsoområdet.

Hudens hälsa är mitt största intresseområde och jag brinner för att sprida kunskapen om hur vår kost, näring och livsstil kan stärka och skydda huden.

Jag älskar att fördjupa mig i ny forskning på området och håller mig uppdaterad vad gäller områden som att stärka kollagen, bromsa åldersprocessen (det är faktiskt möjligt med kost, näring och livsstil!), utvecklingen av olika typer av hudproblem och mycket annat spännande.

Om du lider av hudproblem finns det mycket du kan göra för att minska besvär. Visste du till exempel att mage-tarmhälsan spelar en viktig roll för många hudproblem, t.ex. akne och psoriasis? Det finns nämligen något som kallas för the gut-skin-connection. Den visar att många hudproblem börjar med inflammation i tarmen. Det kan också vara så att du reagerar på något livsmedel som du äter. 

Onlinekurser & kostrådgivning

I mina kurser får du lära dig om allt detta! Jag har kurser både för allmänheten och för dig som jobbar inom skönhetsområdet, t.ex. som hudterapeut. Om du är osäker på vilken kurs du ska välja, kan du kontakta mig här, så kan vi tillsammans komma fram till vilken kurs som passar dig. 

Du kanske behöver individuell hjälp och då kan du boka en kostrådgivning för huden med mig. Då går vi igenom på djupet vad just nu behöver göra för att nå dina mål. 

Min utbildning och erfarenhet

Jag är utbildad inom Nutritional Science (BSc Hons) vid Middlesex University i England och har en examen i projektledning. Sedan 2010 har jag jobbat som skribent för tidningen Hälsa och Funktionsmedicin (tidigare kallad Näringsmedicinsk tidskrift). 

Jag har också haft uppdrag som researcher, bland annat vid framtagning av en formula för ett anti-akne-tillskott. Då fördjupade jag mig i hur olika näringsämnen och tarmflora påverkar utvecklingen av akne.

Jag har även jobbat som föreläsare för utbildningen STP, där jag tog fram allt kursmaterial på ämnet näring, kost och livsstil samt modulen näring för hudens hälsa samt på Medborgarskolan. 

Mitt mission

Med den kunskap om kraften i kost och näring för hudens hälsa, som jag samlat på mig under åren, vill jag hjälpa andra att förbättra sin hud och må fantastiskt på samma gång! För det är ju så att det huden mår bra av, mår även kroppen bra av. 

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig genom att fylla i kontaktformuläret här på sidan eller mailar mig på info@nutritionmattersskin.se.

Jag älskar att ta del av människors hälsoresor och därför skulle jag tycka att det var jätteroligt om du ville berätta för mig om din resa! 

Jag hoppas att vi ses!

Varma hälsningar,

Lina

Från bloggen

Citron- och ingefärsdryck
Recept för huden

Citron- och ingefärsdryck

Citron- och ingefärsdryck Jag bara älskar den här drycken! Det är värmande, näringsrikt, otroligt god och samtidigt väldigt praktisk. Hoppas att du gillar den lika mycket som jag! Ingredienser: 3-4 citronerEn stor ingefärsrotGurkmejarötter eller 2-3 msk gurkmejakrydda2-3 msk Kanel (ceylon) Gör så här: Jag dricker normalt mitt på morgonen med min dagliga dos kollagenpulver. Ett…

Kost, näring och psoriasis
Inflammatoriska hudproblem | Psoriasis

Kost, näring och psoriasis

Kost och psoriasis Psoriasis är en ärftlig inflammatorisk autoimmun sjukdom som yttrar sig i att huden blir inflammerad och flagnar. En autoimmun sjukdom innebär att immunförsvaret attackerar den egna vävnaden. När det gäller psoriasis så är det huden som blir attackerad och det ökar inflammation. Det ökar även bildningen av nya hudceller, vilket leder till…

FMD minskar biologisk ålder och förbättrar hudens hälsa
Anti-aging och biologisk ålder

FMD minskar biologisk ålder och förbättrar hudens hälsa

En ny studie, som publicerades i februari, visade lovande resultat  den så kallade Fasting mimicking diet, fastehärmande dieten på svenska, (FMD) på åldrandeprocessen. Valter Longo är en känd läkare och forskare och har med FMD behandlat sina patienter under många år. Tidigare fynd visar bland annat ökad livslängd hos möss samt förbättrad hudhälsa hos människor….

Huden och mage-tarmhälsa
Akne | Huden och mage.tarmhälsa | Inflammatoriska hudproblem

Huden och mage-tarmhälsa

Huden och mage-tarmhälsa: the gut-skin-connection Visste du att det finns en koppling mellan huden och mage-tarmhälsa? Det har på senare år blivit känt att vår tarmhälsa inte bara påverkar magens hälsa utan även resten av kroppen, som hjärnan och vår mental hälsa, immunförsvaret och även huden! Framförallt utvecklingen av inflammatoriska hudproblem som akne, eksem eller…

Motverka torr hy med kost och näring
Fettsyror | Kollagen

Motverka torr hy med kost och näring

Kämpar du med torr eller uttorkad hud? Speciellt nu när vädret blir kallare och luften torrare. Det är frustrerande, eller hur? Det gäller att hitta grundorsakerna och hitta den perfekta lösningen just för dig! Först och främst, vad är huvudorsaken till torr hud? Yttre faktorer som kalla temperaturer, torr luft och parfymerade tvålar, tvättmedel och…

Bli inspirerad!