Kostrådgivning för hudens hälsa!

Skulle du vilja lära dig hur just du kan äta för att främja DIN huds hälsa?

Lider du av problemhud, t.ex. akne eller psoriasis?

Misstänker du att din kost och livsstil påverkar din hud negativt?

Boka kostrådgivning med mig!

Vi är alla olika och har olika behov. I en kostrådgivning går vi igenom vad som passar just dig, din huds behov och anpassar det till din livssituation.

Du får personlig rådgivning och tips som passar just DIG!

I en kostrådgivning kan du få hjälp att identifiera vad du behöver äta mer av och vad du kanske behöver äta mindre av. Vissa livsmedel kan göra eventuella hudproblem värre och genom att minska på dem kan hudens hälsa förbättras. Ibland kan man märka resultat efter några dagar och ibland tar det veckor eller ännu längre tid.

Hälsoformulär

Om du väljer att gå vidare med en kostrådgivning kommer du att få fylla i en kostdagbok och ett hälsoformulär. Det är för att jag ska kunna se hur just din situation ser ut för att anpassa råd och en kostplan utefter dina behov.

Vad kostar det?

En konsultation (45 min): 995 kr. I det priset ingår en individuell åtgärdsplan med måltidsplaner, tips och råd anpassade för just dina behov.

Uppföljande samtal (30 min): 595 kr per gång. Du avgör själv om du vill boka uppföljningssamtal och hur många.

Om du undrar om kostrådgivning passar dig, eller vill ha mer information om kostrådgivning, är du välkommen att maila mig på lina@nutritionmattersskin.se.

Fyll i kontaktformuläret via knappen nedan om du vill boka en kostrådgivning. Kom ihåg att skriva att det gäller en kostrådgivning. Då kommer skickar jag en kostdagbok och ett hälsoformulär som du får fylla i och skicka tillbaka till mig.


Din kostrådgivare

Jag heter Lina Åhlén och jag jobbar som kursledare, föreläsare, kostrådgivare och skribent inom kost- och hälsoområdet.

Hudens hälsa är mitt expertområde och jag älskar att hjälpa människor att förbättra sin hud!

Jag är utbildad inom Nutritional Science (BSc Hons) vid Middlesex University i England och har en examen i projektledning.


Onlinekurser inom skönhet och hälsa:


Citron- och ingefärsdryck
Recept för huden

Citron- och ingefärsdryck

Citron- och ingefärsdryck Jag bara älskar den här drycken! Det är värmande, näringsrikt, otroligt god och samtidigt väldigt praktisk. Hoppas att du gillar den lika mycket som jag! Ingredienser: 3-4 citronerEn stor ingefärsrotGurkmejarötter eller 2-3 msk gurkmejakrydda2-3 msk Kanel (ceylon) Gör så här: Jag dricker normalt mitt på morgonen med min dagliga dos kollagenpulver. Ett…

Kost, näring och psoriasis
Inflammatoriska hudproblem | Psoriasis

Kost, näring och psoriasis

Kost och psoriasis Psoriasis är en ärftlig inflammatorisk autoimmun sjukdom som yttrar sig i att huden blir inflammerad och flagnar. En autoimmun sjukdom innebär att immunförsvaret attackerar den egna vävnaden. När det gäller psoriasis så är det huden som blir attackerad och det ökar inflammation. Det ökar även bildningen av nya hudceller, vilket leder till…

FMD minskar biologisk ålder och förbättrar hudens hälsa
Anti-aging och biologisk ålder

FMD minskar biologisk ålder och förbättrar hudens hälsa

En ny studie, som publicerades i februari, visade lovande resultat  den så kallade Fasting mimicking diet, fastehärmande dieten på svenska, (FMD) på åldrandeprocessen. Valter Longo är en känd läkare och forskare och har med FMD behandlat sina patienter under många år. Tidigare fynd visar bland annat ökad livslängd hos möss samt förbättrad hudhälsa hos människor….

Huden och mage-tarmhälsa
Akne | Huden och mage.tarmhälsa | Inflammatoriska hudproblem

Huden och mage-tarmhälsa

Huden och mage-tarmhälsa: the gut-skin-connection Visste du att det finns en koppling mellan huden och mage-tarmhälsa? Det har på senare år blivit känt att vår tarmhälsa inte bara påverkar magens hälsa utan även resten av kroppen, som hjärnan och vår mental hälsa, immunförsvaret och även huden! Framförallt utvecklingen av inflammatoriska hudproblem som akne, eksem eller…

Motverka torr hy med kost och näring
Fettsyror | Kollagen

Motverka torr hy med kost och näring

Kämpar du med torr eller uttorkad hud? Speciellt nu när vädret blir kallare och luften torrare. Det är frustrerande, eller hur? Det gäller att hitta grundorsakerna och hitta den perfekta lösningen just för dig! Först och främst, vad är huvudorsaken till torr hud? Yttre faktorer som kalla temperaturer, torr luft och parfymerade tvålar, tvättmedel och…